Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Získané poznatky jsou cenný dar a ne cosi povinného, co Ti má zkazit dobrou náladu. (Albert Einstein)

Velkou radost jsme měli ze zprávy, že po jednáních s firmou ŠKODA  AUTO naší školu v týdnu od 26.9. do 30.9. navštíví mobilní laboratoř ŠKODA AUTO EDU.LAB. Škole byl nabídnut úplně nový interaktivní projekt, který je zaměřen na seznámení žáků s nejnovějšími technologiemi výroby, které využívají ve firmě Auto Škoda a na zavádění elektromobility. Díky výborně navázané spolupráci se tohoto projektu jako jedni z prvních účastní naši žáci osmých a devátých tříd.

Program je rozdělen na dvě části. Uvnitř kamionu jsou žáci seznámeni s různými technologiemi - robotikou, 3D tiskem, využitím termokamer a virtuální realitou. Ve venkovní části probíhá prohlídka nejmodernějšího tahače Scania a především nejnovějšího elektromobilu Škoda - Enyaq Coupé iV.

Dalšími jednáními byl dokonce projekt rozšířen. Proto jsme mohli návštěvu projektu EDU LAB nabídnut i ostatním školám regiónu, a tak jej postupně navštíví téměř 500 žáků 8. a 9. tříd.  – 1.ZŠ TGM Milevsko, ZŠ Chyšky, ZŠ Mirovice, ZŠ Bernartice, ZŠ Kovářov, ZŠ Sepekov

Poděkování patří především managementu firmy Škoda Auto za velice vstřícné jednání.

 

Mgr. Michal Divíšek, ředitel školy

      

Více fotografií naleznete zde: Fotogalerie – Škoda Auto EDU.Lab

Copyright © 2024 2. ZŠ J.A.Komenského Milevsko Rights Reserved.