Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Získané poznatky jsou cenný dar a ne cosi povinného, co Ti má zkazit dobrou náladu. (Albert Einstein)

V úterý 13. září 2022 se výběr žáků ze šestých tříd zúčastnil prvního ročníku soutěže v programování, kterou ve svých prostorách pořádala základní škola Bernartice. V soutěži si žáci porovnávali své dovednosti a logiku programováním robotických stavebnic Vex123 a Lego Spike. Na čas museli například naprogramovat robota, aby prošel dané bludiště, přijít na strukturu programu na dálku ovládaného robota, jenž vykonával určité činnosti a dále sestavit z Lega, na tabletu naprogramovat a uvést do pohybu jednoduchého robotka. Jedním z úkolů bylo i vyplnění on-line bobříka informatiky.

Soutěže se zúčastnilo celkem 38 soutěžících ze sedmi přihlášených základních škol. Konkurence byla tak opravdu veliká. V kategorii pátých tříd soutěžilo 11 dvojčlenných týmů a v kategorii šestých tříd pak 8 dvojčlenných týmů. Pro týmy na prvních třech místech byly připraveny hodnotné ceny ve formě robotických stavebnic.

Naše škola postavila na start dva soutěžní týmy žáků, kteří loňský rok navštěvovali kroužek robotiky. Náš první tým ve složení Johana Linhartová a Jaroslav Neuberger si vedl velice dobře, ale v silné konkurenci se nakonec na medailové stupně nedopracoval. Získali však cenné zkušenosti a strávili v dobré náladě krásné dopoledne mezi podobně naladěnými žáky.

Našemu druhému soutěžnímu týmu ve složení Michael Prášek a Matěj Říha se podařilo probojovat dokonce na stupeň nejvyšší a hrdi si tak odváželi zlaté medaile vyrobené na 3D tiskárně a jako cenu každý stavebnici GraviTRAX.

Naše poděkování tak patří všem zúčastněným žákům, jakož i pořádající škole a doufáme, že příští školní rok bude mít tato soutěž ročník další.

                                                                                                                                                 Mgr. Václav Michalec

                 

Více fotografií naleznete zde: Fotogalerie – Jsme první v soutěži programování

Copyright © 2024 2. ZŠ J.A.Komenského Milevsko Rights Reserved.