Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Získané poznatky jsou cenný dar a ne cosi povinného, co Ti má zkazit dobrou náladu. (Albert Einstein)

Co to je? No přece miniaturní roboti. Pro nás vlastně interaktivní hračka. Rodiče a učitelé by ještě dodali, že nám pomáhá rozvíjet kreativitu a logické myšlení. Učí nás, jak vlastně takový robot funguje a jak se asi programuje. Pro nás žáky je však podstatné to, že nás práce s nimi velmi baví.

Za pomoci žáků  5.C jsme  ozobotům kreslili černé dráhy, po nichž se robůtci měly pohybovat. A aby to neměly tak jednoduché, do dráhy jsme jim vkládali různé úkoly - např. zrychli, obrať, přeskoč atd.  Jak se takové příkazy kreslí, to jsme si museli přečíst na monitoru počítače. Kdo už umí číst, neměl téměř žádný problém a kreslil cestu s příkazy ostošest.  Komu čtení ještě moc nejde, tomu pomáhali starší kamarádi. Také jsme brzy poznali, že musíme být při programování cesty velmi pečliví. Žádné čmárání a přepisování. To se potom robot zasekl a páťáci měli co opravovat.

Vyučovací hodina utekla jako voda. Nejraději bychom programovali ještě hodně dlouho, ale nedalo se nic dělat. Ve škole na nás čekaly další předměty.

Děkujeme p. učitelce Kotrbové a jejím žákům z  5.C, že nám umožnili nakouknout do budoucnosti, do fungování a programování robůtků. Nevíme, co nás v budoucnosti čeká, ale je jisté, že nás robotické předměty obklopují stále víc a víc. Proto jsme rádi, že i naše škola nám všem umožňuje podívat se technice budoucnosti na zoubek již od první třídy.

                                                                                                                     Za žáky 1.A   H. Hynoušová, třídní učitelka

       

Více fotografií naleznete zde: Fotogalerie - BYLI JSME NA OZOBOTECH

Copyright © 2024 2. ZŠ J.A.Komenského Milevsko Rights Reserved.