Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Získané poznatky jsou cenný dar a ne cosi povinného, co Ti má zkazit dobrou náladu. (Albert Einstein)

Ve čtvrtek 12. prosince proběhl na naší škole Vánoční jarmark, který je už každoroční tradicí. Všichni, co tento den k nám zavítali, měli možnost zakoupit si nejenom drobné dárečky od profesionálů, ale i od žáků. Ti své výrobky vytvářeli během výtvarné výchovy a hodin člověk a svět práce. Ani letos nechyběly dílničky, kde byla možnost vánoční dárek si vlastnoručně zhotovit a odnést domů. Děti i dospělí vyráběli zvířátka z přírodního materiálu, zdobili perníčky, vytvářeli stromečky ze šišek a samozřejmě krásná přáníčka. K vidění byly i prezentace dvou středních škol. Studenti Rybářské a vodohospodářské školy Jakuba Krčína z Třeboně předvedli, jak správně tepelně upravit kapra, a nechyběla ani ochutnávka rybích dobrot. Lesnická škola z Písku si na pomoc přivezla živého sokola, který byl velkým lákadlem pro všechny děti.

K Vánocům patří samozřejmě i hudba. O tu se letos postarali žáci a učitelé ze Základní umělecké školy Milevsko a samozřejmě i náš školní sbor pana učitele Martínka. Někteří žáci sebrali odvahu a vystoupili před celou třídou diváků individuální hrou na hudební nástroje. Všichni zúčastnění se dočkali od přítomných velkého potlesku, který si určitě zasloužili.

Novinkou letošního roku byl křest školního kalendáře, který vznikal půl roku pod vedením paní učitelky Lenky Lešňovské a je plný krásných dětských kreseb. Tématem tohoto projektu byly krásy jižních Čech.

Jsme velice rádi, že návštěvníci využili k posezení i školní jídelnu, kde jim občerstvení připravily obětavé paní kuchařky. Ke koupi byly i již tradiční a velmi oblíbené trdelníky.

Děkujeme všem, kteří si v předvánočním shonu našli trochu času a přišli si k nám užít chvíle pohody.

Zvláště děkujeme všem sponzorům, kteří se aktivně podíleli na realizaci Vánočního jarmarku :

IKK Milevsko, s.r.o, Violka - Viola Kahounová, Stejstav Logistic s.r.o., Zuzana Linhartová, AZ-PROEL,s.r.o., Služby Města Milevska, spol.s.r.o., Táborská dopravní, s.r.o., Parkplus - Ing. V. Šmejkal, Ing. Z. Klukáček, Ing. Burda.

Velice si vážíme Vaší podpory.

Krásné a pohodové Vánoce a šťastný nový rok plný dětských úsměvů přejí

                                                                                           zaměstnanci 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko    

       

Více fotografií naleznete zde: Fotogalerie - Vánoční jarmark

Copyright © 2024 2. ZŠ J.A.Komenského Milevsko Rights Reserved.