Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Získané poznatky jsou cenný dar a ne cosi povinného, co Ti má zkazit dobrou náladu. (Albert Einstein)

Blíží se Vánoce a všichni prvňáčci se už moc a moc těší, co jim Ježíšek letos přichystá. A abychom si tento hezký čas co nejvíce užili, vypravili jsme se všichni do vánočně vyzdobeného Tábora. Nejprve jsme obdivovali slavnostně ozdobený smrk na náměstí a potom už na nás čekalo Muzeum čokolády a marcipánu.

Vstoupili jsme do voňavého pohádkového světa. Obdivovali jsme postavičky z pohádek a večerníčků, báli jsme se v perníkové chaloupce. Nejvíce nás však polekali pohybliví čerti v pekle. Kluky zaujaly sladké modely aut a děvčata zase ocenila cukrové šaty pro princeznu. V dílničce jsme si vyzkoušeli, jak vlastně takové marcipánové auto nebo třeba draka udělat. Někteří z nás nejen tvořili, ale také často sladkou hmotu ochutnávali. Válení, krájení a modelování všechny bavilo. Domů jsme si odnášeli své vlastní výtvory v úhledně zabalených balíčcích. A aby exkurze neměla chybu, celou návštěvu muzea jsme zakončili nákupy v místní prodejně marcipánových a čokoládových dobrot.

Všechny děti byly z návštěvy nadšeny a už při odchodu mnohé z nich plánovaly, kdy a s kým se na další návštěvu muzea zase vypraví.

                                                                                                  Třídní učitelky 1.A a 1.B  H. Hynoušová a H. Prášková

       

Více fotografií naleznete zde: Fotogalerie - Muzeum čokolády 1.A a 1.B 

Copyright © 2024 2. ZŠ J.A.Komenského Milevsko Rights Reserved.